[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Centralny zamek nagle przestał działać

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Centralny zamek nagle przestał działać

Post numer:#1  Postprzez Seba » 30 kwi 2007, o 20:00

Mam BMW E 30 Turing zamykając samochód centralny zamek jeszcze działał a gdy chciałem go otworzyć to już nie. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko ok sprawdziłem wiązkę elektryczną między drzwiami a słupkiem po str. kierowcy i wszystko wydaje się też ok. I na tym moje pomysły co może być przyczyną że nagle centralny zamek przestał działać się skończyły co mogę jeszcze zrobić
Seba

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 30 kwi 2007, o 20:05

poczytaj tego posta moze ci pomoze
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Seba » 30 kwi 2007, o 20:15

Nie wiem może sprawdzić czy nie uciekła gdzieś masa tylko gdzie a za posta dzięki już go czytałem i na razie nic nie pomogło
Seba

Post numer:#4  Postprzez Monika » 30 kwi 2007, o 22:11

w centralce jest jeden siłownik sterujący może on padł?
Monika

Post numer:#5  Postprzez fazer_deluxe » 30 kwi 2007, o 22:20

U mnie po ostatnich rewolucjach też przestał działać i problemem okazał się wtyk w dźwiach, po jego wyjęciu okazało się że bolec odpowiadający za centralny wyszedł razem z wtyczką. Trzeba było zrobić obejście przewodem i już wszystko działa po staremu.
fazer_deluxe

Post numer:#6  Postprzez Seba » 30 kwi 2007, o 22:55

Jeszcze jedno pytanko może wydać się głupie ale bmw mam stosunkowo niedługo gdzie w BMW turing jest centralka czy tak samo jak w zwykłej bm-ce
Seba

Post numer:#7  Postprzez PaWeLeK_E30 » 30 kwi 2007, o 23:07

Seba,Dokładnie tak samo jak chyba w każdej E30 pod głośnikiem od strony kierowcy.

pisze się touring
PaWeLeK_E30

Post numer:#8  Postprzez Seba » 12 maja 2007, o 11:55

Dziekuje wszystkim za pomoc okazało się że w drzwiach kierowcy przy siłowniku ułamał się przewód szybka wymiana końcówkimi zamek działa
Seba

Powrót do Elektryka & Oświetlenie