Aby w pełni korzystać z forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
EU Cookie Law Script 2
Ta strona używa cookie. Korzystajac ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przegladarki. Zamknij
Wysłany: 21-04-2011, 23:56 nasze e30
Myślę, że możemy pochwalić się swoimi samochodami...
Sami posiadamy dwie e30, które reprezentują barwy klasyczny.com. Niestety - nie są to perełki, próżno szukać w nich m-technik'ów, czy bbs'ów rs. Ale nasze samochody dają dam sporo frajdy z jazdy - do tego są stworzone idealnie.
Zacznę może od relacji ze składania m42b18 czyli popularnego is'a w białej:
składanie m42
Druga z naszych e30 to granatowy is. Wypruty, lekka klatka, kubły, sportowe zawieszenie... auto ma być szybkie i zwinne. Cały czas coś się przy naszych bmw dzieje, i tutaj postaramy się wrzucać aktualności.
Samochody mają zwracać na siebie uwagę, więc jeśli ktoś nie lubi takiego stylu (różowe felgi, wyprute wnętrze, sticker bomb) - niestety nie znajdzie tu nic ciekawego...
Spodziewałem się czegoś...hmm, bardziej ciekawego i oryginalnego po
klasyczny napisał/a:
e30, które reprezentują barwy klasyczny.com
....
klasyczny napisał/a:
więc jeśli ktoś nie lubi takiego stylu (różowe felgi, wyprute wnętrze, sticker bomb) - niestety nie znajdzie tu nic ciekawego...
Chyba jestem typem, którego ten temat nie do końca kręci
klasyczny napisał/a:
Samochody mają zwracać na siebie uwagę
Jak auta mają zwracać uwagę i wzbudzać pozytywne emocje, to może wypadałoby rozprawić się z korozją i zadbać o wygląd zewnętrzny. Rdza dołu drzwi, wokół listwy, czy wgnioty to moim zdaniem niedbalstwo a nie styl...
Moim zdaniem biała E30 nie wyróżnia się niczym spośród setek podobnych aut do zabaw na torze.
Puki co, wygląda to na tanią możliwość posiadania w miarę mocnego auta z klasycznym napędem, którym można polatać po torze ( no chyba, że takie jest założenie )
Jak dla mnie powinno to wyglądać tak, może bez takiej ilości naklejek, ale ładnie, prosto i elegancko.
klasyczny napisał/a:
Zacznę może od relacji ze składania m42b18 czyli popularnego is'a w białej:
składanie m42
.
To mi się podoba, rozebrany do ostatniej śrubki, sprawdzony, i poskładany do kupy. Wiadomo z czym ma się do czynienia.
Wysłany: 04-05-2011, 14:56
od takiego taniego, mocnego auta RWD właśnie się zaczęło. Projekt cały czas żyje i ma się dobrze. Silnik jest robiony od a do z i pewnie powoli całe auto będzie robione w taki sam sposób. Musicie dać nam troszkę czasu
Do walki z rdzą to już 3 podejście, niestety ta buda tego wymaga i rudy jej nie oszczędza, ciągle pojawia się coś nowego. (w środku i na zewnątrz)
Auto ma kompletnie odnowione felgi, malowane proszkowo i do następnej rundy YTP mamy zamiar skonczyć silnik.
W tej chwili zmieniło się też oklejenie:
Druga nasza E30, wygląda podobnie
i w niej pracę są dalej posunięte (auto opisane w projektach) min. IS, skrzynia z e36, brak rudego, zawieszenie koni, klatka wdg. załącznika J i torowe opony. Autem udało się wywalczyć 1 miesjce w klasie S-2000 w 1 rudzie pucharu youngtimer.
_________________ klasyczny.com - we love claSIC! cars
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum