Aby w pełni korzystać z forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
EU Cookie Law Script 2
CabrioDoSlubu.info
Regulamin | Portal | Rejestracja | Zaloguj

BMW-e30.PL

Forum Miłośników BMW E30
BMW-e30.PL / MyE30.PL
 Ogłoszenie 
Jeśli podoba Ci się to forum i chcesz pomóc w jego utrzymaniu to zostań Sponsorem, więcej na ten temat tutaj

!!! Kubki firmowe !!! Czapki zimowe !!! Ramki pod tablice rejestracyjną !!!

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
miki 

Wysłany: 25-12-2007, 13:01   Porządek pod maska

słuchajcie mam takie pytanie bo ogladajac czasem zdjecia e30 na np allegro czasem rzuca sie w oczy porzadek pod maska, nie chodzi mi o czystosc silnika ale o jakis taki ogólny ład, wszytsko na swoim miejscu itp. Dlatego czasem jak otwieram maske robi mi sie sutno że u mnie jes burdel, nie chodzi tu o jakis tam wyciek oleju czy cos ale o platnine przewodow i innych rzeczy ktore moglyby byc jakos sensowniej zrobione aby komora silnikowa miala jakis look. Nie nie chce chromowac, czy pozlacac elementow ani na sile myc co tydzien silnik ale chcialbym jakos to wszystko uporzadkowac, wiem ze lpg robi tez troche swojego do tego ale jednak niektorzy tez maja gaz i jakos to u nich wylada. prosze o jakies sugestie co zrobic moge aby bylo dobrze,,,

jak narazie to wyglada tak:

:(

Waski 
e30 + 100% = <3

Wysłany: 25-12-2007, 13:42   

1 to chyba brakuje ci osłon plastikowych tych przy podszybiu od razu bu lepiej wyglądało
2 to możesz porozpinać kable i poprzekładać je jakoś żeby nie były wszystkie na wierzchu
i mógłbys odnowić lekko komorę tzn posprzątać tam 1 na rok jak umyjesz to nic ci sie nie stanie a będzie przyjemniej dla oka

K> karoserie e30 cupe/cabrio wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta

jackx-36 

Wysłany: 25-12-2007, 15:35   

Cytat Waski napisał/a:
1 to chyba brakuje ci osłon plastikowych tych przy podszybiu od razu bu lepiej wyglądało

w M20 nie wystepowała taka osłona , tylko M40/42 i chyba S14
a co do wyglądu to chyba sam masz "smak" i nie trzeba nic tłumaczyc czy pokazywać , wystarczy poupinac luzne przewody w wiązki i ładnie je pospinac i przymocowac do elementów karoserji
na pierwszy ogień to powinienes włozyć przewody WN do tej plastikowej osłony i powyprowadzać je tak jak powinno być

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Wysłany: 25-12-2007, 15:59   

a co do gazu to jedna rada jako ze nie masz absu to przenieś parownik w pobliże lewej przedniej lampy (rurka miedziana jest cieniutka w porównaniu do 2 przewodów wodnych i jednego gazowego a da sie ja sprytnie ukryć ) i same korzyści z tego będą :mrgreen: po pierwsze u porządkujesz co nieco po drugie skrócisz przewód gazowy co może zaowocować znacznie lepsza reakcja na pedał gazu .

pozdrawiam wrona

nie stac mnie na lpg ........:D

Menl 

Wysłany: 25-12-2007, 16:06   

miki, luknij sobie jak ma gaz schowany koles z innego forum "robsy m technik" ( chyba takiego ma nicka). jak otwierasz u niego maske to wogole nie widac zeby byla instalacja. zrobil tak u niego poprzedni wlasciciel .

BeMek_E30 
LECH premium sport...

Wysłany: 25-12-2007, 17:14   

Mi się zdaje że się nudzisz w tę świeta. Nie ma co tu sprzątać tak masz fajnie pod machą i bym tak zostawił pod maską powinno byc troche bałaganu i syfu.

Arczi e30 
www.bmw-e30.pl

Wysłany: 25-12-2007, 18:42   

.. faktycznie 60% tego burdelu pod maska to gaz ..

a tak na marginesie fajna sztuka do czujnika ze zbiorniczka wyrównawczego :cool2:

luki77
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2007, 21:49   

może dorzuć plastikową osłonkę na linkę przepustnicy, ładniej wygląda niż takie ustrojstwo na wierzchu

miki 

Wysłany: 25-12-2007, 22:04   

Cytat jackx-36 napisał/a:
na pierwszy ogień to powinienes włozyć przewody WN do tej plastikowej osłony i powyprowadzać je tak jak powinno być

a wiec jednak jest cos od czego możana zaczac :mrgreen:
Cytat wrona napisał/a:
jako ze nie masz absu

wrona mam ABS i działa nawet :D
Cytat BeMek_E30 napisał/a:
Mi się zdaje że się nudzisz w tę świeta.

nie nie nudze sie ale robiac fote rozpórki pomyslalem ze czas najwyzszy zajac sie komora silnika chopc troszke
Cytat luki77 napisał/a:
może dorzuć plastikową osłonkę na linkę przepustnicy

a to jest do m20?

poza tym jeszcze jedno pytanie mam
jak ktos montował soczewki zamisat zwykłych lamp (arczi Ty np to robiles kiedys u siebie) to czy stare osłony wewnetrzne lamp pasowały? bo moje stare za nic nie chcą pasowac juz do soczewek

Waski 
e30 + 100% = <3

Wysłany: 25-12-2007, 22:20   

nie pasują zwykłe lampy mają metalową ramkę a soczewki już plastikową i wtyczkami sie różnią

K> karoserie e30 cupe/cabrio wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta

jackx-36 

Wysłany: 25-12-2007, 22:48   

tak jak Wrona pisal , przenies parownik na druga strone , łatwiej będzie mozna wszystko poupychac i pochowac i na pewno bedzie lepiej dla całej instalacji ( zmniejsza sie "droga" gazu z parownika do kolektora i jak tak dalej sie przygladałem to jak załozysz taka plastikowa osłone przy podszybiu od M40 to ładnie będzie mozna schowac wiązke od komputera i od sterowników gazowych które sa przypiete w miejscu aku , w tym wypadku może sie problemem okazac rozpórka bo może troche obcierac o ta osłone no i przydało by sie podjechac na myjke

DZIAŁAJ :cool2:

miki 

Wysłany: 26-12-2007, 13:19   

Cytat jackx-36 napisał/a:
tak jak Wrona pisal , przenies parownik na druga strone

ciekawe gdzie jak tam nie ma miejsca... ja mam ABS!!!

[ Dodano: 26-12-2007, 13:20 ]
Cytat Waski napisał/a:
nie pasują zwykłe lampy mają metalową ramkę a soczewki już plastikową i wtyczkami sie różnią

mogłby mi ktos zrobic foto wewnetrznych osłon lamp od wersji z soczewkami?

Waski 
e30 + 100% = <3

Wysłany: 26-12-2007, 15:04   

miki 

Wysłany: 26-12-2007, 21:50   

dzieki Waski bardzo, teraz widze ze musze kupic drugie osłony no chyba ze ktoś chce sie wymienic za zwykle :mrgreen:

Odpowiedz do tematu