Aby w pełni korzystać z forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
EU Cookie Law Script 2
MyE30.pl
Regulamin | Portal | Rejestracja | Zaloguj

BMW-e30.PL

Forum Miłośników BMW E30
BMW-e30.PL / MyE30.PL
 Ogłoszenie 
Jeśli podoba Ci się to forum i chcesz pomóc w jego utrzymaniu to zostań Sponsorem, więcej na ten temat tutaj

!!! Kubki firmowe !!! Czapki zimowe !!! Ramki pod tablice rejestracyjną !!!

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Mikee85
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2008, 11:33   Problem z geometrią

Ostatnio moja bunia miała mała stuczke :bag: . Wymieniłem wahacz przedni bo sie skrzywił i pojawił się problem :cry: uciekła mi geometria na przednim kole(tym które było walnięte). Tzn koło ma mały negatyw (góra chowa sie w nadkole). Byłem dzisiaj u mechanika który mi powiedział ze nie da sie ustawić tego i muszę kombinować bo "może wahacz krzywy, albo amortyzator, albo kołyska sie przesunęła"(to jest cytat). Prawda to czy mechanik sie nie znał??
Dzieki za rade i pozdrawiam

Vitek Słupsk 

Wysłany: 02-06-2008, 13:24   

najparwdopodobniej będziesz miał wygiętą kolumnę amortyzatora. kolega jak przywalił w latarnie swoim e30 też tak miał że koło poszło w negatyw. wymienił całego Mc'Persona i wszystko było oki. spróbuj tak u siebie. wątpię aby coś innego się tam przestawiło.

Mikee85
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2008, 06:27   

Wymienić całą kolumnę?? A sam wkład nie wystarcza??

Adrian 

Wysłany: 12-06-2008, 20:58   

Cytat Mikee85 napisał/a:

A wiesz jak jest zbudowane przednie zawieszenie? Jeśli jest wygięta kolumna to prawdopodobnie nie wsadzisz do niej nowego wkładu stąd konieczność wymiany całości. No i wtedy prawidłowo powinieneś wymienić też wkład z drugiej strony.

Mikee85
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 07:09   

Cytat Adrian napisał/a:
Cytat Mikee85 napisał/a:

A wiesz jak jest zbudowane przednie zawieszenie? Jeśli jest wygięta kolumna to prawdopodobnie nie wsadzisz do niej nowego wkładu stąd konieczność wymiany całości. No i wtedy prawidłowo powinieneś wymienić też wkład z drugiej strony.

To że mam wymienić obie strony to ja wiem. Dzieki za info.

bono20002 

Wysłany: 13-06-2008, 11:25   

kolumna kolumną ale jak buda już słaba lekko popruchniała to sie na kolumnie nie skończy...

podłużnica, belka (kołyska?) kielich ,

pomierzprzekątne podwozia np. od mocowań wachaczy.

santos666 
blacharza !!!!

Wysłany: 13-06-2008, 13:48   

pamiętaj ze były dwa rodzeje kolumn , grubsza i chudsza , ja w 320i kombi mam grubszą , a ty w kombi w 316 moze masz chudszą , to sie wiąże z rodzajem amortyzatorów które w kolumne sią wkłada.

ja nie pamiętam jake to wymiary były, doczytaj na forum

wkładając amor do kolumny nie zapomnij jej zalać olejem .

pozdro :kie: :kie: :kie:

oddam auto blacharzowi , białystok i okolice ( podszybie , progi , kielich ) dobrze zapłacę

mój kom 502024698

Mikee85
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2008, 17:14   

Wiem że były dwa wymiary kolumn. Z tego co doczytałem na forum w każdym kombi jest gruba laga. Ja i tak wymieniam całą kolumnę(kolumna+wkład+sprężyna). A buda nie jest spróchniała bo oglądałem całe auto na kanale ak kupowałem i jestem pozytywnie zaskoczony stanem blacharki :D

Odpowiedz do tematu