Aby w pełni korzystać z forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
EU Cookie Law Script 2
Regulamin | Portal | Rejestracja | Zaloguj

BMW-e30.PL

Forum Miłośników BMW E30
BMW-e30.PL / MyE30.PL
 Ogłoszenie 
Jeśli podoba Ci się to forum i chcesz pomóc w jego utrzymaniu to zostań Sponsorem, więcej na ten temat tutaj

!!! Kubki firmowe !!! Czapki zimowe !!! Ramki pod tablice rejestracyjną !!!

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Rysiek
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 16:31   Ssanie w M20

Witam.
Czy mógłby mi ktoś napisać jakie obroty powinny być na ssaniu w M20B20 i co za to ssanie odpowiada?
Pozdrawiam.

kamil.k 

Wysłany: 02-01-2009, 19:16   

obroty 1200

pierwsze co ma wpływ to czujnik temperatury.to dzieki niemu komputer wie jak dawkowac paliwo .nie wiem dokladnie jak to jest w e30 czy kompa zwiększa dawke czy po prostu wszystkie wtryski wala razem a jak sie rozgrzej to juz normalnie tylko parami po 3 sztuki :P nigdy w to nie wnikałem

czytałem twoje inne posty i musisz miec nie zle namięszane skoro tyle czasu nie możesz dojsc do ładu.podmien przepływke od kogos kto ma na 100% sprawną bo od przeplywki dużo zalezy .nie masz przypadkiem jakiejs klejonej przepływki :? : możesz tez ściągnac jej dekiel i przestawic to kołko z zębami.tylko zaznacz sobie polożenie w jakim miales ustawione żeby pózniej ożna było wrócic

powinienes też sprawdzic czy masz szczelny dolot bo przez to silnik tez może pracowac tak jak mu sie bedzie podobało :D

Rysiek
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 19:31   

Witam.
Już jest z nią dobrze, tylko właśnie z odpalaniem mam cały czas problem. Odpalać odpala tylko nie tak jak powinna ( może innaczej nie tak jak ja bym sobie tego zyczył) , przepływki zmieniałem i kombinowałem z nimi bez rezultatu, czujnik o którym piszesz mam nowy. To ssanie mnie zastanawia bo u mnie jak odpale to właśnie niema 1200, a jest około 900. A silniczek krokowy ma coś do ssania?

evil
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 22:41   

ja powiem szczerze, u mnie w Bumerku mialem takie ssanie, że masakra. panna się tak przykladala, że tapicerkę ze sport-fotela mi wciągało w tyłek!

:lol:

Jakub.j 

Wysłany: 02-01-2009, 22:58   

rysiek sie nie przejmuj..... jak z rana odpala i ci nie gasnie.. o jest git.... nie ma sztywno okreslonej reguly co do wielkosci obrotow na zimnym silniku. niema tez w silnikach z wtryskiem ssania.(ssanie jest w gaznikach >takie na linke :) ) komp sam zwiekrza dawke odpowiednio do temteratury silnika tak aby bylo dobrze i jak ci odpala i dziala i da sie jechac, to jest dobrze...

pozdr.

Rysiek
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 09:17   

OK. Dzieki.

Odpowiedz do tematu