| Autor |
Wiadomość |
Rysiek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2009, 16:31 Ssanie w M20
|
|
|
Witam.
Czy mógłby mi ktoś napisać jakie obroty powinny być na ssaniu w M20B20 i co za to ssanie odpowiada?
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
 |
kamil.k

Pomógł: 16 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Paź 2007 Posty: 1881 Skąd: piotrków trybunalski
|
Wysłany: 02-01-2009, 19:16
|
|
|
obroty 1200
pierwsze co ma wpływ to czujnik temperatury.to dzieki niemu komputer wie jak dawkowac paliwo .nie wiem dokladnie jak to jest w e30 czy kompa zwiększa dawke czy po prostu wszystkie wtryski wala razem a jak sie rozgrzej to juz normalnie tylko parami po 3 sztuki nigdy w to nie wnikałem
czytałem twoje inne posty i musisz miec nie zle namięszane skoro tyle czasu nie możesz dojsc do ładu.podmien przepływke od kogos kto ma na 100% sprawną bo od przeplywki dużo zalezy .nie masz przypadkiem jakiejs klejonej przepływki : możesz tez ściągnac jej dekiel i przestawic to kołko z zębami.tylko zaznacz sobie polożenie w jakim miales ustawione żeby pózniej ożna było wrócic
powinienes też sprawdzic czy masz szczelny dolot bo przez to silnik tez może pracowac tak jak mu sie bedzie podobało
|
|
_________________ bo życie polega na sprycie |
|
|
|
|
 |
Rysiek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2009, 19:31
|
|
|
Witam.
Już jest z nią dobrze, tylko właśnie z odpalaniem mam cały czas problem. Odpalać odpala tylko nie tak jak powinna ( może innaczej nie tak jak ja bym sobie tego zyczył) , przepływki zmieniałem i kombinowałem z nimi bez rezultatu, czujnik o którym piszesz mam nowy. To ssanie mnie zastanawia bo u mnie jak odpale to właśnie niema 1200, a jest około 900. A silniczek krokowy ma coś do ssania?
|
|
|
|
|
|
 |
evil [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2009, 22:41
|
|
|
ja powiem szczerze, u mnie w Bumerku mialem takie ssanie, że masakra. panna się tak przykladala, że tapicerkę ze sport-fotela mi wciągało w tyłek!
|
|
|
|
|
|
 |
Jakub.j

Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 458 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 02-01-2009, 22:58
|
|
|
rysiek sie nie przejmuj..... jak z rana odpala i ci nie gasnie.. o jest git.... nie ma sztywno okreslonej reguly co do wielkosci obrotow na zimnym silniku. niema tez w silnikach z wtryskiem ssania.(ssanie jest w gaznikach >takie na linke ) komp sam zwiekrza dawke odpowiednio do temteratury silnika tak aby bylo dobrze i jak ci odpala i dziala i da sie jechac, to jest dobrze...
pozdr.
|
|
|
|
|
|
 |
Rysiek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 09:17
|